Byt till e-cigg

e-cigg2

Jag har rökt i många år. Det är ett tungt beroende. Man vill gärna sluta men det är riktigt svårt. Det är gott med en cigg efter maten, till frukosten och gärna en på kvällen, allra minst. Jag förstår att det inte är dessa cigg som är de farligaste utan alla där emellan, för jag vill ju ha dom också. Jag har nästan slutat röka, men jag har så svårt att stå emot vid fester och liknande tillfällen, när alkoholen kickar in och suget blir som lim på tungan. Alla andra röker och det är ofta någon som bjuder på en cigg och jag vill gärna inte tacka nej, för jag vill ju ha. Jag funderar på om det är dags för mig att byta till e-cigg istället?
Då kommer man till frågan ”är elcigg eller e cigarett farligt eller inte?
Jag har funderat och läst på en hel del och det känns som att detta vore ett mycket bättre alternativ för mig.

Om jag använder e-cigarett kanske jag kan röka med gott samvete de få gånger som jag röker. Jag vill inte gärna sluta vid fest. Alla andra röker ju också. Jag har börjat undersöka detta med e-cigg och det är ett batteri som är fäst på en typ av pipa. I pipan finns något som kallas e-liquid. Det är lite som att röka vattenpipa. E-liquid kan ha jättemånga roliga smaker som exempelvis jordgubb, blåbär eller choklad. Det gör det ännu mer festligt och kanske mer motiverande för mig att byta till dem vid fester. Tobak är ju inte gott egentligen. Det är bara hjärnan och kroppen som vill ha det.

Jag läste att e-cigg inte innehåller något av de farliga ämnen som finns i tobak utan endast nikotin. Alla andra giftiga ämnen försvinner alltså vilket betyder att det måste vara mycket bättre. Så jag tror faktiskt att jag ska ta och beställa hem en e-cigg.

När jag påbörjar min beställning får jag dessutom välja en valfri vätska. Jag funderar på energidrink eller kanske apelsin, båda låter så goda. Vad tycker ni? Förresten är nikotinet i sig inte farligt, det är bara beroendeframkallande och beroende är jag redan. Jag vill bara få bort alla skadliga effekter av tobak.