Vad ingår i en hälsokontroll i Stockholm?

apple-and-stethoscope-1473873272nyzNär man ska gå och göra en hälsokontroll i Stockholm kan det vara intressant att veta vad som ingår i undersökningen. Vad är det för olika provtagningar och tester man gör.

De olika testerna och provtagningarna kan skilja sig lite beroende på var man går på hälsokontroll i Stockholm, grund provtagningar och tester är för det mesta detsamma men vill man kolla något extra som inte ingår går det oftast bra att lägga till det.

Blodprover är en del av det prover man tar på en hälsokontroll i Stockholm. Av blodproverna man tar kan man gör olika analyser, som t ex kolla så man inte har järnbrist, blodsockervärdet, levervärden, ämnesomsättningsprover, njurprover, vita blodkroppar och infektionsprover. De kollar även kolesterolvärdet. Resultaten kan man enbart se med hjälp av blodprover. Det finns även andra tester som dem tar men dessa genomförs inte genom blodprover.

På en hälsokontroll i Stockholm kollar man även blodtrycket och vilopulsen för att se så att de är normalt. Ett test på lungkapacitet gör man med något som heter Peak Expiratory Flow även kallat Topputandningsflöde på svenska. Det går till så att man använder ett mätsystem som kan mäta utandningen. Hur bra andningskapacitet är mäts i liter/sekund eller liter/minut. Det här testet gör man på en hälsokontroll i Stockholm för att se om man har en normal lungkapacitet. Har man inte det kan de bero på mycket men oftast kan det bero på att man har astma. Det är inte helt ovanligt att man får lämna ett urinprov för att titta efter sjukdomar, om man vill det såklart. När man gör en hälsokontroll i Stockholm kollar man även vikt, längd och mäter BMI (Body Mass Index) för att se om den är normal.

Så tveka inte att göra en hälsokontroll i Stockholm för att få veta att allt ser bra ut eller om det finns något att behandla, det kan också räcka med att ändra ens livsvanor.