Bilservice

Att genomföra en bilservice handlar givetvis om att förebygga problem. Jag har sett otaliga exempel på bilar där servicen är eftersatt och där problem kommit som ett brev på posten. Jag hörde om ett fall där en motor skar efter att inget oljebyte skett sedan bilen va ny. Jag vet iofs inte hur lång tid som gått utan att oljan blev bytt men tveklöst är det så att detta är en stor bidragande orsak till motorproblemet.

images

Min tanke är att om servicen är skött så kanske detta inte hade hänt. Sedan har vi en aspekt till som jag tycker är viktig att belysa. Vad händer med värdet på en bil där servicen inte är skött ordentligt? Det är ganska enkelt. Gå bara till dig själv. Om du ska köpa en bil som många gånger kan kosta både hundra eller två hundra tusen. Vill du då att den ska vara servad? Svaret är ja. Med andra ord minskar mitt och ditt intresse för en oservad bil och därmed också värdet. Man köper helt enkelt grisen i säcken. Så se istället till att din bil är fullt ut servad i enlighet med de riktlinjer som tillverkaren har angivit i serviceboken och håll dig undan från oservade bilar. Nu har jag själv ingen erfarenhet från just detta men det säger sig självt. Se det som någon form av försäkring från större problematik, men därmed inte sagt att det kommer vara helt problemfritt, det är trots allt bilar vi pratar om. Se istället till att göra allt du kan vad gäller förarbetet och minimera risken så kommer det troligen att gå bra. Serva din bil helt enkelt.