Rejält lyft med traverser

Inom många industrier och företag finns stora behov av tunga lyft, oavsett om det handlar om att lyfta maskiner eller varor i ett komplicerat lagersystem. Detta kan rentav vara ett omfattande logistikproblem i sig. Många av de olika lyftanordningar som finns på marknaden är dessutom antingen för klena eller för klumpiga. På ett stort lager är det exempelvis varor som ska ha den plats som de behöver och inte maskiner som lyfter dem. Det handlar ju samtidigt om de anställdas arbetsmiljö, dels genom att undvika tunga lyft och dels genom att sköta maskiner på ett lätt och okomplicerat sätt.

Lösningen på ovan nämnda problem stavas traverser. Det finurliga med just traverser är att de monteras högt upp och är ur vägen för allt som händer på verkstadsgolvet eller på lagret. Det vanligaste är att man har traverser som balkar i taket, men det finns också vägghängda mindre varianter. Traverser är otroligt kraftfulla och klarar att lyfta det mesta. Det finns olika varianter avseende maxvikten att tillgå och ändå upp till imponerande 100 ton. Ytterligare en fördel med traverser är att dessa kan monteras som rälsgående, det vill säga att de kan följa varan hela vägen genom ett rullande system i taket.

Vidare finns det faktiskt också portabla travers, som monteras med ett modulsystem. Detta system är sedan flyttbart efter kundens kommande behov, vilket kan vara smidigt vid exempelvis en lager- eller lokalflytt. Traverser är sannerligen en fantastisk uppfinning som har framtiden för sig och allt fler blir medvetna om alla fördelar de har. Borta är tiden för stora, tunga och otympliga lyftkranar och annat som bara tar upp plats på verksamhetens dyrbara golvyta. Använd istället all plats till något vettigt i verksamheten och produkterna. Med traverser blir allt detta möjligt och med tanke på att tekniken idag har så många nöjda kunder talar detta för att det är den optimala lösningen.